(''( 'o')'')Welome to Beby Amoy Pages (''( 'o')'')

By: Beby Amoy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 26-Aug-2008 07:05 Email | Share | | Bookmark
Jawapan Tag dari Znrina

Saya pn xdela kreatif n inivatif cm geng2 yg len..maklumla,br mencuba dlm bidg fp ni..lbh2 lg dgn curi2 gn kt opis..so, phm2 jela erk busu..

Saya pn pertama kali di tag gak sbb saya tak der rmai geng kt fp ni..sume suke main fs je..

1) What were doing 5 years ago?
Hmm..ms2 umor dlm 18,xslp ms2 tgh study sem1 kt KPTM KL..mmg sush gile siot study kt sn..dhla amik subjek sains kom,rs nk pch kpla tau..lbh2 lg ms kt kl 2, mmg sume brg mhl2..tp bes n enjoyla sbb jmp geng2 yg 1 kpl n bes cm Bai, Fae, Aniz, Putey n mcm2 lg..duit loan pn ms2 joli je xigt dunia..last2 sush nk byr blik n blaja kt poly..

2) What are 5 things on your to-do list for today?
Arini bz, mcm2 nk kn wat..lbh2 lg bl aku dh submit srt resign smlm..so kn setlekn la sume kje aku..
>>report tok event
>> filing sume form2 yg nk di submit
>> balik kang nk angkt n lipt bj lak
>> pas2 nk kms2 sket blik2
>> pas2 nk anta msg kt mak ayah aku..windu diaorg.

** kalo iktkan lbh dr 5**
3) What are 5 snacks your enjoy?

coklat
kacang nyan nyin
wafer coklat
ntahla erk..time2 cmni xley nk pk scra wars lak

4) What are 5 things you would do if your were a billionaire?
alamak, td aku dh taip bkn main pjg lg tetibe je hlg..plek tol akuler
>> 1st skali aku nk improve n baiki dri aku ni cm aku nk amik lesen kte blja smpai pndai,pas2 aku nk amik kls bhs asing cm bhs cina (rmai igt aku cine),improve my english, pas2 nk amik kls mekp n amik sjil skali sbb aku mmg mint bab mekap2 ni.
>>2nd,aku nk setle sume htg piutang aku ni cm MARA,PTPTN n sumela.pning kpla aku pk sume htg ni tau..
>>3rd,aku nk bg sket kt mak ayah aku.aku xnk mak aku niaga lg pnt2,ayah aku bwk teksi.bia diaorg dok umh rht n relax je cm dlm honeymoon
>>pas2 aku nk bwk mak ayah aku g umrah n hji
5) What are 5 jobs you've have?

Aku ni byk keje..tapi keje merepek jer..saje suke2 cari pengalaman dan pengetahuan.. cuma kerja yang terakhir itu jelah yang sebenarnya nama kerja hehe

Masa lepas PMR - Kerja kilang biskut..suke makan biskut..dapat makan biskut free hehe..dapat gaji pertama beli radio...

Masa lepas SPM - Kerja kilang kat Taman Merdeka...sebulan jer..pastuh kat Jaya Jusco jadi promoter yang kuat mengulau hehehe semua guard kenal aku kuat ngulau...bukan ape pasal aku suke tgk tv..citer best masa tu...tak nak ketinggalan..

Masa lepas STPM - Tolong mak&baba berniaga, Cyber Cafe, 7-eleven...tak lama...kejap jer...saje cari pengalaman dan kawan

Nak serius - Kerja kat Pustaka Fajar..jual buku..segala macam buku...tak sampai setahun pasal ada kes bini dia cemburu...hehehe sbb aku cun sgt masa tu

Dapat kerja kat Pantai Medivest sebagai pembantu sumber manusia keje sampai 5 tahun..paling lama dlm hidup aku...

Sape nak tag ek...ok yang tersenarai ni ler...nak bagi keje gumah hehehe...

1) Beby Amoy http://bebyamoy.fotopages.com
2) Yulie http://elveeraa.fotopages.com
3) Zalifah http://zalifahjaja.fotopages.com
4) Kak Jue http://juemeg.fotopages.com
5) Little Mama http://littledorange.fotopages.com




Wednesday, 20-Aug-2008 03:21 Email | Share | | Bookmark
Kehebatan Alpha Lipid - Kisah benar

Apa yg aku nk kongsi ni adalah kish benar n bukn rekaan..

Citenye cmni..aku n fmily aku de seekor kucg yg sgt comel n cntek..bulu n ekr dia kembang tau..tp cume nm je x popular..nama dia Tompok..

Dia anak kpd Tompok lg 1 tu..dl bapak dia mati sbb keracunan n ada org yg xberhati prt sepak terajng dia smpai patah kaki dia tau..

Kn dr ari2 aku ada g tau nk cite psl si Tompok ni..secara ringkasnya eh;

Ok, sblm2 aku xtau nk kelaskn, cite ni sedih or kelakar..bila terjadi bnd2 rs sdh sgt2 tp bl tkenang semula rs kelakar pn ada

Ok..Ditakdirkn 1 ari2 si Tompok ni demam; maybe sbb mak aku mandikan dia dgn Syampoo kucing 2la & mk aku xlap bsh2..tah apala kn ngn makaku pn xtau..xpnh2 slama ni dia mandikan budk2 pas2 mlm2 lak dia mndikan. Mak aku cpp sbb si Tompok ni dh bau bsuk sbb main aym kt blakang umh2. So bdn2 dia byk kn taik aym..2 yg mak aku mndikan 2..pjgla plak cite psl mndi ni..ok..pas mak aku mndikan dia, mak akulak dia tak lap dgn bsh n kring bdn budk2..so korg phm2 jela kucg kn suke lap2 n bsh2kn bulu2 dia dgn jilat2 pkai lidh dia 2..

So nk disedapkn cite lg..besoknye dia lak dmm..mak aku ckp mayb sbb dia jilat2 bdn dia smlm yg msh ada syampo kucg2 n dia pn kn la keracunan sbb bnd2 kn rcun..Nak ditambah sdpkan cite lag lak, ms dmm2 kucg ni mmg monyok n diam je..adik aku yg last, kitaorg gelar Dak Ayep ni, dia lak pndai2 nk bg panadol, sbb dmm kucg2..mak aku dh ckp, bg skit je,dlm suku pas2 dia lak nympuk, ckp bg 1 bji je trus bia cpt elok..

Korg nk tau apa yg jd bila si Tompok ni dipaksa mkn panadol 2? dgn serta merta muka, bdn, kaki2 sume bengkak2 tau..muka dia bertambah kembang, kaki2 pn sm..muka yg ms dmm ssblm mkn pandol2 biru trus bertukar jd hitam..mmg dh xcomel lgsgle..yg tmbh sedih2, ms dia skit2 nk g berak or kncng kt tmpat khas yg kitaorg sediakan pasir tok dia2,dia jln merengkok2 g ke tmpt dia nk buang2..cian tau..skt2 pn dia pndai nk jg kbshan n xnk berak sepah2..2yg bertambah terharu2..pas2 bila kitaorg pggl "Tompok..." dia pn jwb "emmm..." dgn skt2.

So mak n ayah aku lak tergerak nk bg minum susu yg diaorg dok jual 2 - Alpha Lipid, sejenis colestrum n pemakanan tambahan. Bila dh bg sekali dh nmpk perubahan, muka n bdn2 dia yg membengkak2 dh kect sket2 n kale hitam2 dh bertukar jd kale pink n segar semula, xde mcm org skit blik..

pas2 mak ayh amalkn dgn bg 3 kali sehari dan Alhamdulilah, dlm ms seminggu kucing2 dh boleh berjalan n berlari seperti sediakala. Sekarang bertambah2la sihat kucing2. Mana taknye dh minum susu yg btl2 berkhasiat, tambahan pula susu mahal..

Kepada sesiapa yg ingin menegtahui khasiat n nutrition Alpha Lipid ini, silala layari laman web mak cik sedara saya iaitu : http://znrina.fotopages.com atau boleh hubungi terus ayah saya, selaku dealer di talian 012-9164733 (Abd Halim) dan sekiranya anda berada di kawsan Melaka Tengah, sila hubungi saya utk proses penghantaran. Sekiranya anda di kawasan N. Sembilan juga boleh menghubungi ayah saya untuk Penghantaran..

"Kesihatan adalah penting untuk kehidupan"



Monday, 18-Aug-2008 09:18 Email | Share | | Bookmark
After Interview at Maxis Centre Mahkota Parade

ok..ari2 sblm aku blek sbn aku g la interview kt Maxis tu..lm gkla aku di interview..cuak siot aku wpun hny seorg je yg intevew aku..aku rs ms aku intevew Gomen MTPN, MITC tu lg cool wpun ada sorg sebalah kri n sorg blah knan perhatikan aku..mn taknye, 1st time aku intevew dok ats kusi yg tgi mcm kt kaunter2,intevew ngadap2 lak 2..

Dia mmg b'mnt nk amik aku tp mslhnye aku kn bg 1 month notis.aku dh inform dia ari2 tp dia mnta aku try discus ngn bos aku..tp wpun lom bncg, aku dh tau dh apa jwpannye..mmg sure xley nye..yela aku skg dh permenant staf..

2la,igt nk jmp org mlm ni nk discus cmne, kalo btl dia nk amik aku kje ngn dia. dia kn tgula, kalo x,mmg anggap aku xde rezkila nk kje ngn maxis..so kn la stay kn cni smpe bl tah aku pn xtau..

Org 2 bg msg td ckp mlm ni xpat, so mlm esk br ley jmp..dh kn tguh lglak..

Org Holiday Villa berkali2 kol aku td..tp aku xpt agkt sbb rmai customer td..

Ntahle..aku pn xtau cmne..wallahualamla..

Aku serahkan pada Allah nk tentukn cmne ngn rezki ngn kje aku..

Aku smbg blek nnt pas aku jmp dia esk mlm nnt..


Saturday, 16-Aug-2008 01:13 Email | Share | | Bookmark
Pameran Air Atas Api (Amazing Fire On Water)

 
 
Hye..


Bertemu kembali..dpt gak aku curi2 ms tulis ksh aku ni..dh lm xtuls tau..mn taknye asik line xclea jer..aku nk cite sket pengamalan aku g tgk Pameran Api Atas Air (Amazing Fire On Water) kt Dataran Pahalawan tu..aku g Khamis ari2..tp aku xsmpt nk cite..gmbr pn xde..sowi..



Aku mule2 smpe mulala berfkir ktne nk cmne diaorg nk wt show2.puas aku pk, yg ada air kt Dataran Pahlawan tu ada 2 tmpt. 1 kt ata, yg kt padang 2, lg 1 kt dlm Dataran Pahlawan2 yg ada air pncut dpn Starbucks 2..kitaorg (aku+abg) aku dh g dh kt dpn Starbucks 2 tp cm xder je..pk2, dh t'lps kot sbb show tu kol 9 n 10 mlm.kitoaorg smpe kol 9.12. 12 mnt lwt sbb g jln kaki je..sj nk exercise mlm2..lgpn xdela pyh bnr nk cr paking nnt..pas2 aku pn g kt kaunter pertanyaan2..org tu ckp kt dpn starbucks tu trus je lg kn kua..lor..apela bengong sgt kitaorg ni..


Pas2 tgula lmla gak kitaorg tgu nk tgk show t'akhir kol 10 tu. Aku tgk xde pn air,apa yg api atas air tah..rupe2nye diaorg wt cm bentang kain putih atas padg2 n wt cm dinding kale pth gak...ntah,sush nk trgknla..kalo sapa2 org2 Melaka, g la tgk..dia wt cm slide showla..pkai teknik kom. kire cntekla..unik n kreatif..mn taknye..rmai gak mat n minah2 saleh dtg tgk tau..

Ada gmbr pemandangan dlm laut,kt gunung berapi n mcm2la..mmg kreatifla..rugi aku xtgkp gmbr..itu adalah anjuran dari Tourism Malaysia..hai..bilala aku nk keje under Tourism ni..

Pas tgk2, apalg kitaorg pn blekla..letih siot jln2 kaki ni..tp xpela kira exercise la kn..

Arini aku ada intevew kt Maxis..AKu x tkt sgtla sbb dh bse intevew swasta..yg cume aku tkt kalo nk g intevew kerajaan.kn lbh protokol n formal
Code:
[code][url][img]


Thursday, 14-Aug-2008 01:54 Email | Share | | Bookmark
AkU DalaM DiLema

Hye..dah lama rsnye x update dlm fp ni..bknnye apa..bz memanjang..

Aku xde gmbr baru yg nk di upload cume nk b'kgsi cite n luahan ati aku je..cmni..aku sbnrnye dlm dilema ni..aku mmg bersykur sgt2 Allah bukakan pintu rezki aku melimpah2..byk sgt tawaran keje n intevew yg aku lom g lg ni...

Aku sbnrnye mmg mint+suka+teringin nk kje dlm bidang aku..iaitu pelancongan..jeles tau tgk kengkawan sume yg dpt kje dlm tourism n mtpn..mmg impian sume org nk kje dlm govement..t'msukla aku..bak kata org crah ms dpn..

Mggu ni aku ada interview kt Maxis centre Melaka..kalo dpt,aku nk cb tangguhkn lu sbb aku nk merasa duit bonus aku hjg thn ni..aku igt lg bos aku de ckp thn lps,ms hjg thn2,aku mmg xley dpt bonus lg sbb aku lom ckp 1 thun.so skg mmg aku dh ckp sthun dh..

Mslahnye, aku dh bosn n tensyen kje kt cni..mmg bosn tau..smlm ada hotel Holiday Villa lak kol suh dtg lg skali tok intevew..ari2 aku dh g skali tp dia nk intevew 2nd lg..mmg aku sorg je short list..nthle..pening kpla aku..aku mmg suka kje cni tp 2la aku dh bosn sbb sume kje aku nk kn wt..nm je customer servis tp dh mcm kerani dh..sume repot kn wt, bl de event pn kn g gak..dh jd sales lak..ntahla..aku mohon sgt2 agr aku dpt kje kt MTPN yg aku intevew dl 2..insyaallah..


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net